Stimuloivaa. Turhauttavaa. Ihmeellistä.

Intian Valtameri

Intian valtameri on vesistö, joka on noin viidesosa maailman kokonaismerialueesta. Yhtenä maailman kolmesta suuresta valtamerestä se on pienin ja geologisesti nuorin valtameri. Intian valtameressä on yksi suurimmista kasviplanktoneiden pitoisuuksista, jotka toimivat meriruokaverkoston perustana.

Intian valtameressä sijaitsee paratiisikohteita kuten Seychellit, Malediivit, Madagaskar, Mauritius tai Reunion Island. Lämpimät lämpötilat ja poikkeuksellinen näkyvyys tekevät Intian valtamerestä suositun määränpään sukeltajille, snorklareille ja uimareille. Snorklatessa ja Seychellien koralliriuttoilla sukeltaessa voit nähdä lukuisia trooppisia kalalajeja, kuten upean jättimäisen valashain. Myös maapallon jätti kilpikonnat ja kookosravut, suurimmat maalla asuvat niveljalkaiset, ovat melko yleinen näky.

Malediivit

Malediivit on Intian valtameren itsenäinen valtio. Se koostuu 1 200 pienestä korallisaaresta ja hiekkarannasta, jotka ovat nousseet muinaisesta vulkaanisesta maaperästä. Malediivit on maailman alavin valtio, jonka korkein piste on vain kahdeksan jalkaa merenpinnan yläpuolella. Paras aika vierailla siellä on kuivalla kaudella, joka on joulukuusta huhtikuuhun.

Malediivit on yksi parhaista sukelluspaikoista. Runsasravinteisessa valtameressä elävät trooppiset kalat, rauskut, riuttahait, ankeriaat, merikilpikonnat ja majesteettiset valashait. Siellä on myös maailman parhaat rannat. Pehmeää valkoistakin valkoisempaa hiekkaa ja kimaltavan sininen meri.

Veden ihmemaa. Purjehdus tai risteily Malediiveilla on mitä uskomattomin. Hauras ekosysteemi, koskemattomat vedet, valkoinen hiekka, upeat auringonlaskut ja seikkailuaktiviteetit odottavat meitä kaikkia.

Seychellit

Noin 115 saaresta koostuvalla saaritasavallalla on rehevä kasvillisuus, upeat rannat ja monipuolinen merielämä. Ilmasto on melkein aina trooppinen. Seychellien villieläimet ovat huomattavan monimuotoisia, sisältäen yli 900 kalalajia ja merikilpikonnia. Seychellit ovat eristäytyneen eedenin ruumiillistuma. Tunne lempeä tuuli veneenkannella katsoessasi auringonlaskua.

Turkoosit vedet ja rehevät kukkulat ovat merkkejä siitä, että luontoäiti oli uskomattoman antelias tämän maan kanssa. Rantaviivaa on kehystetty maalauksellisilla graniittilohkareilla. Eksoottisilla saarilla on yltäkylläisesti aurinkoa, merta ja hiekkaa. Pakkaa uimapuku, mukavat vaatteet sekä sandaalit ja nauti.

Purjehdi Intian valtamerelle levittäytyneillä saarilla. Seychellit ovat sensaatiomainen saaristokohde veneiden vuokraukselle, se on upea trooppinen maa, valkoisilla hiekkarannoilla ja aaltojen kiillottamilla graniittilohkareilla.

Löysitkö jotain mielenkiintoista?
Ei siinä vielä kaikki!