Kohti Horisonttia

Välimeri

Välimeri on ansainnut paikkansa yhtenä suositusimmista kohteista erinomaisem ruuan, suotuisan ilmaston ja turkoosin meren ansiosta. 28,600 mailia rantaviivaa takaa ettei elämä käy tylsäksi.

Välimerellä, vaikka se on yhdistetty Atlantin valtamereen, tarkoitetaan erillistä vesistöä. Se koostuu 22 maasta ja yli 3300 saaresta. Näistä saarista 10 ehkä tunnetuinta on Sisilia, Sardinia, Kypros, Korsika, Kreeta, Euboea, Mallorca, Lesbos, Rhodes ja Chios. Suurimmalla osalla välimeren rannikkoa nautit kuumasta kesäilmastosta.

Oletko valmis seikkailuun? Ui tai sukella Välimerellä! Sen vesilltä voit löytää 8 erilaista valaslajia, delfiinejä ja pyöriäisiä. Siellä on koti myös yli 700:lle kalalajille ja melkein 10 prosenttia maailman merenelävistä elää siellä.

Espanja

Tunnetaan myös Espanjan kuningaskuntana ja se sijaitsee Lounais-Euroopassa Gibaltarin salmen ja Atlantin valtameren alueella. Ranskan ja Marokon ohella se on yksi kolmesta maasta, joilla on sekä Atlantin että Välimeren rannikko.

 

Espanja on yksi suosituimmista purjehduskohteista nautinnollisten lämpötilojen ja maisemien monimuotoisuuden vuoksi. Sillä on 6 000 km rantaviivaa, jolla voit purjehtia Baleaarien saarilta Andalusian Costa de Soliin. Heräsikö seikkailumieli? Ylitä Atlantti purjeveneellä Kanariansaarilta tai Galiciasta.

Italia

Italiassa on leuto ilmasto ja se on erittäin kehittynyt maa. Italian talous on euroalueen kolmanneksi suurin. Viehättävät merenrantakaupungit, rauhalliset saaret ja puhtaat rannat tarjoavat houkuttelevia kohteita seiloreiden tutkittavaksi. Italia on kuuluisa myös siellä tarjoiltavien herkullisten meren antimien vuoksi.

 

Aloita purjehdusloma Procidasta, Sardiniasta ja Portorosasta. Purjehdi koko Amalfin rannikko tai vietä aikaa rikkaiden ja kuuluisien kanssa Costa Smeraldalla, kiinnity kaupungin satamiin pastelliväristen talojen lähellä ja juo martineja Kaprin saarella. Koska sielläon tuhansia kilometrejä rantaviivaa ja satoja saaria, lomastasi tulee varmasti ikimuistoinen.

Ranska

Ranskan tasavalta tai ”fransmannien maa” on täydellinen paikka löytää piilossa olevia lahdenpoukamia tai juhlivia kaupunkeja. Käydä aamu-uinnilla ja nauttia maailman hienoimpia ruokia. Löydä kolme risteilyaluetta; Leijonanlahti, Riviera ja Korsikan saari.

 

Vuorovesi purjehdusta viileämmässä ilmastossa? Atlantin rannikolla, etelä-Bretagnen alueella ja pohjoisrannikolla, Englannin kanaalilla. Siellä näet dramaattisia maisemia, jyrkkiä kallioita ja koet monipuolista kulttuuria.

 

Ranskan rikas rannikko tarjoaa monia mahdollisuuksia purjehduslomalle, Rivieran rauhalliset vedet ovat ihanteellisia aloittelijoille. Provencen viehättävyys, mahtavat kalliot, turkoosi vesi ja lämmin eteläinen aurinko. Bretagnen Atlantin rannikko on mahtava paikka seikkaila. Lopuksi voit löytää merimiesten paratiisin, Ile d’Oleronin, Sables-d’Olonnen tai La Rochellen!

 

Malta

Malta on pieni mutta strategisesti tärkeä saariryhmä. Sillä oli tärkeä rooli koko Välimeren alueen valtatasapainossa. Maltan yhteiskuntaa ovat muokanneet foinikialaiset, roomalaiset, kreikkalaiset, arabit, sisilialaiset, ranskalaiset ja brittiläiset.

 

Maltan rantaviivan pituus on 140 km ja se on hyvin vaihteleva. Pohjoisessa ja etelässä on kiviset rannat ja korkeat kalliot. Sitä vastoin muissa osissa on hiekkarantoja ja leveitä lahtia. Malta tarjoaa sinulle mahdollisuuden tutustua koskemattomiin rantoihin ja piilossa oleviin luoliin. Näe kuuluisa sininen laguuni, Rolex Middle Sea Race -tapahtuma, muinaisia temppeleitä, linnoitettuja kaupunkeja, linnoituksen kaltaisia kukkulakaupunkeja, historiallisia satamia ja kauniita lahtia. Ilmaston ollessa tyypillisesti välimerellinen. Maltan läpi purjehdus tarjoaa turvallisia ja poikkeuksellisia satamia.

 

Slovenia

Sloveniaa kutsutaan yhdeksi maailman ”vihreimmäksi maaksi maan päällä”. Siellä on upea maasto, lumiset vuorenhuiput, sinivihreät joet sekoittuen harmonisesti ruoan, arkkitehtuurin ja kulttuurin kanssa. Sen vain 47 km pitkällä rannikolla koet ainutlaatuisia makuja ja näkymiä.

 

Sloveniassa on neljä merenrantakaupunkia: Piran, Portoroz, Koper ja Izola. Täällä purjehtiessa voit tutustua kauniisiin venetsialais goottilaisiin rakennuksiin, Triglavin kansallispuistoon. Uskaltaudu Postojnan ja Skocjanin vaikuttaviin luoliin tai vietä päivä romanttisella Bled- ja Bohinj-järvellä. Sloveniassa voit ulkoilla ja viettää aktiivilomaa. Ratsastuksen, kuumailmapalloilun, luoliin ja kanjoneihin tutustumisen jälkeen voit ajaa rannikolle ja ottaa aurinkoa Adrianmeren rannalla.

Kroatia

Kroatia on pieni puolikuun muotoinen maa. Se on kansakunta Keski- ja Kaakkois-Euroopan risteyksessä. Siitä on tullut suosittu matkailukohde hienojen rantojen, historiallisten nähtävyyksien, viehättävien kansallispuistojen ja herkullisen ruoan ansiosta. Silmiinpistävä asia Kroatiassa on sekä smaragdin että safiirin poikkeuksellinen värivoimakkuus vedessä vasten valkoista pikkukivirantaa. Maan pitkät hiekkarannat ovat täydellinen lomanviettopaikka. Rantaseikkailulla voit snorklata, sukeltaa, meloa, purjelautailla tai purjehtia.

 

Yksi maan helmistä on idylliset Dalmatian saaret. Se tunnetaan turmeltumattomista rannoista, kalkkikiviluolista, kirkkaista vesistä, runsaista viinitarhoista ja oliivipuista. Purjehdus kanssamme Kroatiassa kruunaa matkasi.

 

Kreikka

Meri, vuoret ja alangot.

Astu paikkaan jossa pidettiin ensimmäiset olympialaiset. Nouse kivestä kaiverrettu kiipeilyreitti Meteoran luostareihin. Mietiskele oraakkelin näkemyksiä Delphin loistosta, näe tähtitaivainen draama muinaisessa alfresco-teatterissa ja hämmästele Egeanmeren monoliittisia marmoriveistoksia.

 

Kulje päällystetyillä bysanttilaisilla poluilla, vaella tulivuorelle, tarkkaile delfiinejä ja merikilpikonnia ja kiertele reheviä metsiä. Seikkailijat tuntevat adrenaliinin virtaavan leijalautailussa, hylkysukeltamisessa ja kalliokiipeilyssä. Tai voit hypätä veneeseen ja purjehtia poikki kimaltelevan sinisen veden. Kreikkalainen purjehdusloma tarjoaa näkymät Heptaneseelle, Saronice ja Kykladien saarille sekä uskomattomiin muinaisiin raunioihin ja historiallisiin kohteisiin.

Turkki

Löydä loputtomia mahdollisuuksia ja tuhansia kulttuureja. Turkki on maa, jolla on epätavallinen maantieteellinen sijainti, sillä se sijaitsee osittain Aasiassa ja osittain Euroopassa. Maa on toiminut sekä muurina että siltana mantereiden välillä. Turkki on pääosin ylämaata, ja laskeutuu rannikolle.

 

Egeanmeren ja Välimeren rannikkoalueiden Turkissa on leuto välimerellinen ilmasto, mikä tekee reitin Antalyasta Bodrumiin poikkeuksellisemmaksi. Rannikko on täynnä uskomattomia lahtia ja poukamia, lukuisia arkeologisia nähtävyyksiä, linnoja ja temppeleitä. Se muistuttaa teitä siitä, että sana “turkoosi” tulee kirjaimellisesti ranskan kielen sanasta turkki. Ja kyllä, sana on olemassa juuri tämän paikan takia.

Montenegro

Lovcen-vuoreen viitaten termi Montenegro tarkoittaa ”mustaa vuorta”. Vaikka tätä maata pidetään pienenä, se pursuaa vuoria ja rantoja ja viehättäviä montenegrolaisia. Montenegron rantaviivan pituus on 293 km, ja vaihtelee hiekasta kivikkoihin.

 

Viisi parasta vierailukohdetta: Kotor, Budva, Skadar-järvi, Sveti Stefan, Perast. Montenegrossa kohtaavat meri, taivas ja venetsialaiset palatsit. Tässä dramaattisessa paikassa on keskiaikaisten kirkkojen sokkelo, vanhoja aukioita ja kapeita mukulakivikujia. Siellä on myös linnoitettu kalastuskaupunki saarella, joka on kytkeytyy mantereeseen kapealla kulkureitillä.

 

Keskiaikainen Kotorin kaupunki on UNESCOn on maailmanperintökohde, jota ympäröi 1000 m korkeat vuoret. Risteile kanssamme sen läpi ja anna kulttuurin ja historian ympäröidä itsesi.

Löysitkö jotain mielenkiintoista?
Ei siinä vielä kaikki!