Espanjalaisten vanavedessä

Karibia

Tunnetko reggae-rytmit? Haluatko olla merirosvo päivän? Karibia tarjoaa sinulle korkeat vuorenhuiput, värikkäät koralliriutat, mausteisen mutta herkullisen ruoan, rytmikkään reggaen ja tekee päivästäsi paljon merirosvoisemman! Jos suunnittelet purjehdusta tai saariseikkailua, tällä alueella on monipuolisin, seikkailunhaluisin ja energisin ilmapiiri. Löydä alueen ihmeet purjehtien.

Karibia on tunnettu muunmuassa Bahaman saarista, Havannan salsabaareista ja historiallisista kaupungeista. Alue on yleensä aurinkoinen suurimman osan vuotta. Näillä saariryhmillä on yksi planeetan monimuotoisimmista ekosysteemeistä sekä maalla että vedessä. Se sisältää 8% maailman koralliriutoista ja laajoista meriheinäniityistä.

Vailla vertaansa olevat rannat. Syvänmerenkalastus. Veneily. Kuka ei rakastu tähän alueeseen?

Antigua ja Barbuda

Antigua ja Barbuda on itsenäinen valtio, joka sijaitsee Karibianmeren ja Atlantin valtameren välissä. Antigua ja Barbuda on nimetty kahden espanjankielisen termin mukaan, jotka tarkoittavat ”muinaista” ja ”parrakasta”. Maa on alavaa kalkkikivimuodostelma. Molempien saarten rantaviivat koostuvat laguuneista ja satamista, joita reunustavat riutat ja matalikot.

 

Tämä maa on erinomainen meri- ja aurinkomatkailukohde. Noin 365 rantaa Antigualla, vaaleanpunaista ja valkoista hiekkaa Barbudalla, lahtia, jotka olivat aikoinaan vulkaanisia kraattereita ja upeita palmuja. Tässä pieni esimerkki Karibian lomakohteista. Siellä,on lämmin, tasainen tuuli, mutkikas rantaviiva jonka koralliriuttojen suojaamiin satamiin on turvallista ankkuroitua.

 

English Harbor, joka sijaitsee maassa, on yksi viehättävimmistä satamista maailmassa. Nelsons Dockyard on Unescon maailmanperintökohde. Antiguan ja Barbudan rannikot ovat ihanteellisia purjehdukseen ja kilpailuun pasaatituulien kanssa.

Bahama

Bahaman yhteisö on saaristovaltio, joka koostuu yli 700 saaresta. Bahamalla on miellyttävä ilmasto ja viehättävät rannat, mikä tekee siitä hyvän purjehduskohteen Karibialla. Luonnon suhteen Bahamalla on joitain mielenkiintoisimmista, eksoottisimmista ja selittämättömimmistä luonnonilmiöistä maapallolla: maailman syvin sininen reikä, kolmanneksi suurin fringing riutta ja suurin vaaleanpunaisten flamingojen siirtomaa. Tarjolla on joukko rantoja, riuttoja, metsiä ja historiallisia kaupunkeja.

Haluatko kalastamaan? Olitpa ensikertalainen tai kokenut kalastaja, Bahaman vedet ovat täynnä kaloja. Abakot osoittavat sinulle luukalan kalastamisen jännityksen ja sen grillaamisen turkoosin meren rannalla.

Perheille on tarjolla paljon hauskoja aktiviteetteja, kuten ratsatusta, lentopalloa, piknikillä käyntiä tai aarteiden metsästystä. Bahamalaisten tiedetään myös olevan ystävällisiä ja humoristisia ihmisiä, joten vietä hullunhauska iltapäivä paikallisten kanssa!

Britannian Neitsytsaaret

Virallisesti Neitsytsaaret ovat Britannian merentakaisia alueita Karibialla, Tortola on suurin saari. Se käsittää 60 trooppista saarta, ja siellä on trooppinen sademetsän ilmasto, jota hillitsee pasaatituuli. Matkailu on yksi heidän taloutensa kahdesta pilarista. Ihmiset käyvät usein monilla valkoisilla hiekkarannoilla, käyvät kylpylässä Virgin Gordassa, snorklaavat Jost Van Dykellä, purjehtivat vuokraveneillä caysien ja saarten ympäri ja menevät Anegadaan tasangolle ihailemaan Karibianmeren hehkua..

Kodiak Queen on Karibian uusin vedenalainen taideteos ja sukelluspaikka. Se oli entinen Yhdysvaltain laivaston polttoaineproomu, sitten siitä tehtiin kalastusalus. Kun se ei enää ollut korjattavissa, he upottivat sen mereen ja tekivät siitä taideteoksen jättiläismäisen Kraken-veistoksen kanssa.

BVI: llä korostetaan olevan vakaa pasaatituuli ja saaria, jotka ovat suojatuilla lahdilla, joten navigointi täällä on helppoa. Purjehtijat näkevät häikäisevän veden virtaavan varjoisiin luoliin ja pehmeille hiekkarannoille.

Kuuba

Valkoinen hiekka. Vuoret. Sikareita. Rommi.

Kuuban tasavalta sijaitsee Pohjois-Karibialla, missä Karibianmeri, Meksikonlahti ja Atlantin valtameri kohtaavat. Kuuba on sekoitus kulttuuria, luontoa, taikuutta ja perinteitä. Jotta tutustuisi todella Kuubaan, käy paikallisissa paikoissa ja puhu ihmisille heidän kansanperinteistään ja tavoistaan, tanssi kuubalaisen musiikin tahdissa ja maista ruokia ja juomia. Paikalliset ovat yleensä luovia, iloisia ja lämpimiä.

Kuuban trooppinen, kostea ja osittain mannermainen ilmasto tekee siitä monipuolisen alueen. Kuuba koostuu rannikkovuorista, puoliväliin autioista ekosysteemeistä, tasangoista, joista ja luolista. Kuuba on kuin paluu ajassa puolivuosisataa jossa tunnet odottavasi jotain odottamatonta.

Kuubassa purjehdus ylittää kaikki seiloreiden toiveet: ympäri vuoden suotuisa sää, jatkuvat tuulet, ainutlaatuinen kauneus, luotettava merenkulun infrastruktuuri. Heinäkuusta 2005 lähtien UNESCO on sisällyttänyt Parque Martin ympärillä olevat Cienfuegos maailmanperintökohteisiin ensiluokkaisena säilyneenä esimerkkinä 1800-luvun siirtomaakaupungista.

Grenada

Maustesaari. Grenadan tiedetään olevan merkittävä muskottipähkinän, neilikan, inkiväärin, kanelin ja kaakaon lähde. Grenadassa on niin paljon nähtävää: historiallisia linnoituksia, järviä, vesiputouksia, maustekiinteistöjä ja puutarhoja, kukkapuutarhoja, istutusrakennuksia ja Amerikan intiaanien kalliopiirroksia.

Grenada tarjoaa elämäntyyliä puhtaista ja aidoista, lumoavista saarista, valkoisen hiekkarannan alueista, korallien koristamista upotetuista aarteista ja koskemattomista maisemista.

Saarilla on runsaasti merialueita, ja siellä on maailman ensimmäinen vedenalainen veistospuisto. Se tunnetaan myös Itä-Karibian sukelluspääkaupunkina. Täällä voisi nähdä Karibian suurimman hylyn – Bianca C – 600ft: n risteilyaluksen, joka upposi vuonna 1961. Siellä on melkoisesti purjehtijoita ja merenkulkijoita kokemassa seikkailuja.

Oletko kyllästynyt menemään rannoille? Grenada tunnetaan myös rommin tislaamoistaan ja ne tarjoavat koulutusmatkoja, jotka perehdyttävät rommissa tarvittavan sokerin tuotantoon.

Guadeloupe

Kauniiden vesien saari.

Alkuperäiset Arawak-ihmiset kutsuivat tätä saaristoa Karukeraksi tai Kauniiden vesien saareksi. Guadeloupe on Ranskan merentakainen alue. Se koostuu kuudesta asutusta saaresta, Basse-Terre, Grande-Terre, Marie-Galante, La Désirade ja Îles des Saintes, samoin kuin monista asumattomista saarista.

 

Lämpö, sateet ja vulkaanisen maaperän rikkaus luovat rehevän kasvillisuuden. Saarten ympärillä olevat lämpimät vedet tukevat myös monenlaisesta merielämää, mukaan lukien ravut, mustekalat, napsijat, papukaijakalat ja rauskulajit.

 

Guadeloupella on monia satamia ja eristäytyneitä ankkuripaikkoja ympäri rannikkoa. Eteläisillä saarilla sijaitsevat upeat lahdet ovat alle 3 tunnin purjehdusmatkan päässä. Snorklaus ja sukellusmahdollisuudet ovat loistavia koko alueella. Ranskan karisma ja Karibian tunnelma kaikki yhdessä saaristossa!

Martinique

Martinique on Ranskan saarialue Karibialla. Kaunis luonto; virkistävä aitous, perinteet ja kulttuuri; upeat suojatut retkeilyreitit, kiehtovat mangrove- ja kanjoniseikkailut; maailmankuulu surffaus, stand-up melonta, kaikki on täällä!

Tulivuoresta peräisin oleva Martinique tarjoaa uskomattoman monimuotoisen maiseman ja ilmapiirin. Se ylpeilee erityisesti rikkaasta kulttuuriperinnöstään, joka ilmaistaan käsityöllä ja herkullisilla ruuilla. Ilmasto yhdessä hedelmällisen vulkaanisen maaperän kanssa tuottaa rehevän kasvuston.

Sukellus Martiniquella on ainutlaatuinen kokemus. 21 sukelluspaikalla ja erinomaisten opettajien ohjauksella sinulla on mahdollisuus nauttia hyvin säilyneistä koralleista, sienistä, hylkeistä ja monipuolisista merilajeista. Tuhoutuneen Saint-Pierren kaupungin lahti, kun Pelee-vuori purkautui ja yli tusina venettä upposi, tunnetaan nykyään maailmassa Karibian rikkaimpana hylkyjen sukelluspaikkana.

Vuokraa purjeveneesi lomaasi varten alkaen rakastetusta rantakaupungista Grand Anse d’Arletista suureen Fort de Francen kaupunkiin, purjehdi sieltä pohjoiseen Saint Pierreen saakka, käänny länsirannikolle Anse du Ceronissa, Marina Pointe du Bout ranta, vilkas Sainte-Anne ja kiinnityspaikat La Marina du Marinissa.

Löysitkö jotain mielenkiintoista?
Ei siinä vielä kaikki!